جاهای دیدنی وان ترکیه

جاهای دیدنی 15 آبان ، 1403 10 دقیقه

جاذبه های گردشگری وان

جاذبه های گردشگری وان به همراه دیگر مزیت هایی که این شهر دارد، به مقصدی پر طرفدار و محبوب در بین تمامی گردشگران به خصوص گردشگران ایرانی تبدیل شده است. وان، شهر کوچکی در شرق کشور ترکیه می باشد که در نزدیکی کشور ایران قرار دارد. این فاصله ی مکانی کوتاه بین ایران و وان باعث شده ایرانی که قصد دارند یک سفر خارجی اقتصادی را تجربه کنند این شهر را به عنوان مقصد برای خود برگزینند. شهر وان مقصد مناسبی برای گذراندن تعطیلات می باشد زیرا انواع تفریحات متفاوت، طبیعت زیبا، جاذبه های گردشگری تاریخی و فرهنگی متعدد و مراکز خرید بسیاری دارد که لحظات سفر را برای شما زیبا تر می کند. در ادامه با بهترین و پر بازدیدترین جاذبه های گردشگری وان و آدرس هر کدام آشنا می شویم.

*دریاچه وان "Van Lake"
*جزیره آکدامار وان "Akdamar Island"
*خرابه ‌های شهر باستانی توشپا وان "Tushpa"
*موزه وان "Van Archeology Museum"
*قلعه وان "Castle Of Van"
*قلعه چاووش تپه وان "Çavuştepe Kalesi"
*قلعه هوشاپ وان "Hoşap Castle"
*خانه گربه های وان "House of Van Cats"
*کتیبه خشایارشاه وان "Xerxes I inscription"
*یدی کلیسه یا هفت کلیسا وان "Yedi Kilise"
*مسجد جامع وان "Van Great Mosque"
*مسجد کایا چلبی وان "Kaya Çelebi Cami"

جاذبه-های-گردشگری-وان

دریاچه وان

دریاچه وان به عنوان بزرگ‌ ترین دریاچه در کشور ترکیه شناخته می شود. این معروفیت باعث شده تا دریاچه وان به عنوان معروف ترین جاذبه در شهر وان معرفی شود که تمامی گردشگران به بازدید از آن علاقه مند هستند. در این دریاچه  4 جزیره کوچک و بزرگ وجود دارد. جزیره آکدامار که معروف ترین و بزرگ ترین جزیره در این دریاچه می باشد، جزیره آدیر،جزیره چارپاناک و یک جزیره کوچک دیگر. در هنگام بازدید از دریاچه وان علاوه بر دیدن طبیعت زیبا و مناظر چشم نواز، می توانید از تفریحات موجود در این مکان مانند ماهی گیری، قایق سواری، قدم زدن در اطراف دریاچه و شنا هم لذت ببرید. در ضمن چنانچه مایل بودید یک وعده غذا در این محیط زیبا میل کنید، می توانید از رستوران های متعددی که در اطراف دریاچه وجود دارد بهره ببرید و یک وعده غذای دریایی تازه یا هر غذای دیگری که بخواهید را میل کنید.

آدرس دریاچه وان: وان، غرب شهر وان

دریاچه-وان

جزیره آکدامار وان

جزیره آکدامار که یکی از 4 جزیره موجود در دریاچه وان می باشد بزرگ ترین و زیبا ترین جزیره در این دریاچه است. این محبوبیت به دلیل طبیعت زیبا و جاذبه‌ های تاریخی و فرهنگی موجود در آن می باشد. جزیره آکدامار یا آختامار در 50  کیلومتری غرب وان قرار گرفته و در این جزیره شاهد یک کلیسای زیبا به نام کلیسای آختامار یا کلیسای صلیب مقدس هم می باشیم. این کلیسا که توسط ارامنه ساخته شده است امروزه به عنوان یکی از نماد های شهر وان شناخته می شود.

آدرس جزیره آکدامار وان: جنوب‌ غربی شهر وان، بزرگ‌ راه وان بتلیس، اسکله وان گولو سو

جزیره-آکدامار-وان

خرابه‌ های شهر باستانی توشپا وان

خرابه‌ های شهر باستانی توشپا که قدمتش به قرن 6 پیش از میلاد باز می گردد، مربوط به بقایای شهری است که در قدیم دقیقاً در مقابل قلعه وان قرار داشته است و اکنون فقط خرابه ای از آن به جای مانده است. سال ها شهر وان را با نام شهر توشپا می خواندند و از این موضوع می توان به قدمت و اهمیت این شهر تاریخی پی برد. خوشبختانه به دلیل هم جواری این جاذبه با قلعه وان می توانید در هنگام بازدید از قلعه، از خرابه‌ های شهر باستانی توشپا هم دیدن فرمایید.

آدرس خرابه‌ های شهر باستانی توشپا وان : غرب وان، خیابان سومبول سوکاک، روبه‌روی قلعه وان


موزه وان

موزه وان در شمال شرقی قلعه وان قرار دارد و نمی توان آن را به عنوان آثار تاریخی عنوان کرد. زیرا در گذشته پس از آسیب دیدن موزه قدیمی وان، این موزه ساخته شد و آثار موجود در آن به این موزه جدید متقل شد. این موزه قدمت طولانی ندارد اما آثاری که در آن حفظ و نگهداری می شوند آثار تاریخی بر جای مانده از دوران اورتورها و دوران عثمانیان می باشد که قدمتی بسیار زیاد دارند. 45 هزار اثر تاریخی و باستانی در این موزه بزرگ وجود دارد که در سالن های جداگانه قرار گرفته اند. دو سالن موزه قوم شناسی و باستان شناسی این آثار را از هم تفکیک می کنند.

آدرس موزه وان: شهر تاریخی وان قدیم، خیابان سومبول

موزه-وان


قلعه وان

قلعه وان که قدیمی ترین جاذبه در این شهر می باشد در حدود 9 قرن پیش از میلاد مسیح ساخته شده است. این قلعه که در 4 کیلومتری مرکز شهر وان قرار دارد بسیار یاد و خاطر قلعه الموت را برای ایرانیان زنده می کند. این قلعه زیبا در دوران پادشاهی باستانی اورارتو ها در بالای یک صخره 100 متری ساخته شده است. بازدید از این قلعه زیبا مستلزم کوه پیمایی کوتاهی می باشد. در داخل قلعه بقایایی از ساختمان آن مانند یک حمام قدیمی، خرابه هایی از یک کاخ، آب ‌انبار و کتیبه‌ های خط میخی را خواهید دید. به علاوه چشم انداز این قلعه دریاچه وان می باشد و بسیار هم زیبا و چشم نواز است.

آدرس قلعه وان: غرب شهر وان، خیابان سومبول سوکاک 

قلعه-وان

قلعه چاووش تپه وان

قلعه چاووش تپه یا ساردورینیلی، یک قلعه تاریخی می باشد که بر فراز تپه ای سنگی در منطقه گورپینار شهر وان ساخته شده است. اما اکنون فقط خرابه ای از این قلعه به جای مانده است و فقط پایه های آن استوار و محکم بر زمین قرار دارند. این قلعه در دوران ساردوری دوم با اهداف دفاعی و به عنوان یک دروازه ساخته شده است.

آدرس قلعه چاووش تپه وان: 20 کیلومتری جنوب شهر وان

قلعه-چاووش-تپه-وان


قلعه هوشاپ وان

قلعه هوشاپ از دیگر جاذبه های تاریخی شهر وان می باشد بر فراز ارتفاعات روستای گوزلسو ساخته شده است. این قلعه باستانی که قدمتش به دوران قرون وسطا باز می گردد یکی از بزرگ  ترین جاذبه های تاریخی شهر وان محسوب می شود. وسعت این قلعه چیزی در حدود 35 هزار متر مربع می باشد و در حدود 50 کیلومتری از مرکز شهر وان قرار گرفته است. علاوه بر اهداف نظامی در زمان ساخت این قلعه به عنوان محل سکونت پادشاه آن دوران نیز کاربرد داشته است. بازدید از این قلعه تاریخی را در سفر به وان از دست ندهید.

آدرس قلعه هوشاپ وان: 50 کیلومتری شهر وان، جاده حکاری

قلعه-هوشاپ-وان

خانه گربه های وان

خانه گربه های وان جزء المان ها و نماد های شهر وان می باشد. زیرا این خانه محل نگهداری و پرورش یک نوع گربه است که نژاد منحصر به فردی داشته و تنها در این شهر وجود دارند. گربه هایی با چشمان دو رنگ یک چشم آبی و دیگری سبز یا قهوه ای، بدن سفید و پشم آلو و همچنین هیکل درشت و تنومند. این گربه ها نه تنها از لحاظ ظاهری بلکه از لحاظ عاطفی و رفتاری بسیار خاص هستند.

آدرس خانه گربه‌ های وان: غرب وان، خیابان ملن، نرسیده به شهر قدیمی وان 

خانه-گربه-های-وان


کتیبه خشایارشاه وان

کتیبه خشایارشاه سنگ‌ نوشته‌ ای از حکومت هخامنشیان می باشد که در بالای صخره ای بیست متری بر روی سنگ حک شده است. دیدن آثری که تاریخ و فرهنگ و تمدن ایرانی را در کشوری دیگر یادآور می شود بسیار لذت بخش است. این کتیبه در زمان خشایار شاه به سه زبان پارسی، بابلی و ایلامی نوشته شده است و بسیار شبیه نمونه هایی می باشد که در ایران قرار دارد و در شهر های مختلف مانند همدان و شیراز می توانید ببینید. 

آدرس کتیبه خشایارشاه وان: خیابان سومبول سوکاک، صخره‌ های شرقی قلعه وان

کتیبه-خشایارشاه-وان


یدی کلیسه یا هفت کلیسا وان 

یدی کلیسه یا هفت کلیسا وان آثار بسیار مهم برجای مانده از ارامنه در شهر وان می باشد. متاسفانه بخشی از این اثر زیبا در حملاتی که در طول تاریخ به این شهر شده از بین رفته است اما هنوز هم بخش هایی از آن سالم می باشد و ارزش بازدید کردن را دارد. در یدی کلیسه یا صومعه واراگاوانک، تنها کلیسای سنت جورج هم چنان سالم و بدون آسیب مانده است و در آن می توانید نقاشی ها، حکاکی ها و کنده کاری های زیبایی را ببینید.

آدرس یدی کلیسه یا هفت کلیسا وان: جنوب‌ شرقی شهر وان، منطقه جاده ابریشم، روستای باکراچی

یدی-کلیسه


مسجد جامع وان

مسجد جامع وان از آن جهت در لیست محبوب ترین جاذبه های گردشگری وان قرار گرفته که اهمیت فراوانی از نظر تاریخی و مذهبی برای مردمان شهر وان دارد. در ظاهر فقط شبیه خرابه ای است که یک مناره دارد اما قدمت آن به دوران سلجوقیان باز می گردد و در پی وقوع زلزله ای در قرن نوزدهم اولین خسارات به آن وارد شد و سپس در جنگ جهانی اول دستخوش ویرانی قرار گرفت.

آدرس مسجد جامع وان: غرب وان، مسیر اسکی کال، بخش جنوبی مجموعه تاریخی وان قدیم

مسجد-جامع-وان


مسجد کایا چلبی وان

مسجد کایا چلبی وان، قدمتی طولانی تر از مسجد جامع وان دارد و توسط شخصی با همین نام در حدود قرن 17 ساخته شده است. این مسجد با توجه به قدمت طولانی که دارد، هم چنان پا بر جا می باشد و گردشگران زیادی برای بازدید از آن بخصوص محراب طلایی رنگش به سمت این مسجد روانه می شوند. از نکات جالب مسجد کایا چلبی می توان به تک مناره بودن آن اشاره کرد.

آدرس مسجد کایا چلبی وان: غرب وان، مسیر اسکی کال، کنار مسجد جامع وان

مسجد-کایا-چلبی-وان

مشاوره رایگان
arrow_up [#340] Created with Sketch.